Skillnader mellan Australien och Sverige:

Som jag har påpekat tidigare så är ju kollektivtrafiken med sina idéer om ”All hail the driver” helt vrickade och väderskillnaderna har ju sina förklaringar. Men jag har även, trots att jag bara vart här i tre dagar hittat flera olikheter från Sverige.

I Australien har man inga lås på toalettdörrarna, vilket en pryd svensk kan tycka är väldigt jobbig. Jag frågade killarna igår på grillfesten om varför det var så och fick förklaringen ”In Australia, everyone is friendly with everyone”.

I Sverige där vi är så stela så att du måste ha träffat en person minst 10 gånger för att våga säga du till honom så har jag äntligen lärt mig motsatsen här. I Australien är alla dina Mates, men det är bara dina vänner som är friends. Då finns så klart också ”my mates Friend” och ”my Friends mates”. Vilket absolut inte får förväxlas. ”If you are realy close to eachother then you just mate with your friends”

I Australien finns det någon oskriven lag att alla företag måste ha en skitful logotyp gjord i paint eller liknande program. Logotypen ska gärna vara solblekt och är den någon form av lysande skyllt ska minst 60% av lamporna vara trasiga. Galet vad jag vill bort från förorterna.

Istället för att ruska ut en geting från fönstret så har vi fått tagit ut en kackerlacka, två spindlar och en ödla. Var av de flesta från Axels rum!

Fler olikheter kommer så fort jag stöter på dem, nu ska jag sociala med de andra två i huset!

1 kommentarer:

ChriZtoffer | 7 juli 2008 kl. 16:22

Lovar att det var du som la dit alla dom djuren i Axels rum ;)

Nej men kul med lägenheterna iaf då! Hoppas det blir bra! :)