Affärsvärlden Light

Snabbguide för dig som vill plugga och bo i Surfers Paradise/Gold Coast/Brisbane med förorter. En ekonomisk sådan:

Följande priser är om man delar boende med en annan, är man fler eller ensam varierar priserna.

Hyran ligger mellan 100 och 200 AUD i veckan (man betalar hyra och får lön varje vecka här). Ungefär 2500kr till 4000kr i månaden.

För 100AUD hittade vi en lägenhet under marknivå under ett äldre par. Den var bara delvis möblerad och behövde arbete.

För 150AUD Hittade vi några äldre lägenheter som var okej men på ett längre avstånd från skolan och city, en bil behövs då JAG HATAR KOMMUNALTRAFIK HÄR.

För 200AUD får du en fin lägenhet med pool och carport men att hitta en med ett bra läge är svårt. Vill du bo inne i Surfers eller Brisbane blir det dyrare ändå.

Skyskrapor börjar på ca 500AUD i veckan per rum…

Till ditt boende behövs det, så vida du inte är inneboende hos en familj eller liknande kopplas el och vatten och i vissa fall sophämtning. Startavgiften är mellan 500-1000kr per tjänst men hälften kan fås tillbaka i form av deposition. El är ganska dyrt men vatten är gratis förutom tjänsten.

När det gäller Internet så räknar dom inte i hastighet här utan i data. De har alltså inte 2,8,24 mbit utan 1,2,10,20gb istället. Vill du ha de högre hastigheterna måste du binda dig till adressen i minst 18månader och det kostar ca 400kr i månaden + 600kr i uppkopplingsavgift. Vill du vara mer flexibel kan du köpa ett usbmodem som dock inte har lika höga kvoter men går att ta med, dessa kostar ca 300kr i månaden och har också bindningstid (går att få utan bindningstid men blir då dyrare i månaden och då kostar även modemet).

Till detta tillkommer även busskort om man bor långt bort och avgifter för möbler om det inte är möblerat.

Jag valde att bo på Griffith University Village, det kostar 170AUD i veckan och då ingår ett fullt möblerat rum, tillgång till alla aktiviteter och tillhörigheter till campuset och oändligt med vatten och el. Samt 5 minuters vandring till skolan. För mig som är ny här är det väldigt praktiskt så jag valde att bo på campuset till en början.

0 kommentarer: