Ready steady go!

Idag kan vi säga att skollivet här på andra sidan jorden har börjat på riktigt. Vi gick nämligen på vår första orientationsession idag så klockan 13:30 samlades vi utanför hus G16 Clinical Sience och skulle in till Lecture hall 1.07. Där satt vi och ca 200 andra internationella studenter, alla lika spända för vad som väntade oss.

När presentationen började fick vi under ca en och en halv timme lära oss vad vi ska göra och hur vi ska göra för att anmäla oss till skolan och kunna påbörja våra studier. Vi fick också en hel hög med varningar!

”You may think that this will not happen to me, but it sure does”

Där fick vi varningar om allt mellan haj attacker till hud cancer. Presentationen avslutades med ett föredrag om hemlängtan. Då de frågade alla, är det någon som har hemlängtan? Varför tror du att du har det? Trivs du inte? Hade du förväntningar som inte blev uppfyllda? Trodde du verkligen att skolan skulle ligga vid stranden? Var det någonting du trodde skulle finnas här som inte fanns?

Då jag gladeligen utbrister! ”KANGAROOS!” och hela samlingen bryter ut i skratt, och jag har lyckats igen.

Efter föreläsningen gick vi och hämtade våra enrollment packs och gick hem för att läsa igenom det finstilta på våra ansökningar. Men då det är ganska tråkigt drog vi till Ashmorecity som är ett köpcentrum ca 10 minuter från the Village och handlade mat och jag fick äntligen mina tortellini (inte Barillas dock, men the hunt will go on). Sen väl hemma så pratade jag med familjen på skype, tvättade och lagade middag.

Imorgon har vi just inga planer förutom att vi ska till Jupiters Casino på kvällen, riktigt spännande.

0 kommentarer: