A place to call home

Dagen började med att Daniel kom och hämtade oss utanför vårt hus och började köra oss till Surfers. Motorvägen hade fem filer och nästan ingen trafik alls så det gick snabbt och lätt. På vägen åkte vi förbi tre nöjesparker som absolut måste besökas, någon dag utan regn.

Efter att Daniel hade visat oss Surfers lite snabbt och väckt mig och Axel ur vår trans som tydligen alla som ser Surfers skyskrapor hamnar i vid första anblicken så skjutsade han ut oss till Southport som är ett område 15 minuter från Surfers där vår skola är belägen. Vi började genast vandra genom olika fastighetbyråer i jakt på en lägenhet då vi var beslutna om att hitta tak över huvudet innan kvällen (vi hade tagit med tandborsten och extrakläder om vi skulle tvingas stanna en natt, det är INTE värt att åka hem och åka buss tillbaka morgonen efter. HATA BUSSAR!)

Efter att ha vandrat igenom sju stycken fastighetsmäklare så förstod vi att varken kvalitén eller priserna stämde med vad vi har kunna sett på www.realestate.com.au eller hört om på CIS forum. Så då vi förstod att vi inte skulle lyckas där så funderade vi på att dra in till Surfers och fortsätta jakten där. Men då vi var så nära skolan så valde vi att ta en tur förbi det och se om det var öppet.

Jag vart direkt förälskad i området! Då vi i Sverige håller väldigt hög klass på allt egentligen så var jag lite rädd att vår skola skulle se ut som ett råttbo, typ som i New York förra året, men så var inte fallet. Jag har aldrig sett en så snygg och stor skola. Vi gick till informationen för internationella studenter och sade att vi var här och bokade några tider till orientationweek och allting på hela bygget var uttänkt och designat in i minsta detalj. Jag har visserligen inte sett några klassrum men ojojoj vad det här känns bra!

Efter att vi fått vår information så frågade vi om de hade någon som skulle kunna hjälpa oss med att hitta boende så vi vart hänvisade till någon ”school accomodation guild” eller liknande som visade oss en annonstavla med några hundra erbjudanden. Men när vi ändå var där ville vi kolla om det fanns ett campus man kunde bo på även på Gold Coast då vi inte sett något på hemsidan. Till vår förvåning fanns det ett helt nybyggt studentområde med även där designade lägenheter som alla var helt inredda med möbler från IKEA. Så vi tog oss till ”Griffith Village” som det hette för att ta en tur.

Att vi gick vilse på vägen dit ville jag egentligen inte berätta men Axel ville så gärna att omvärlden ska veta att han faktiskt också kan ha rätt om något.

Vi fick en rundvandring i en visningslägenhet och vi var sålda direkt! Det var 5 rums lägenheter för 5 studenter med 2 toaletter, en stor balkong och alla möbler man kan behöva. Tillområdet finns en stor pool, BBQ ytor och sportanläggningar som basketboll och fotboll. Allt bara 5 minuter vandring från skolan. Efter tre timmars djupt diskuterande hade vi skrivit på en ansökan och ska flytta in och skriva kontrakt på onsdag.

0 kommentarer: