Vietcong Pornsürfers

Måste bara få dela med mig av något jag verkligen gillar. För snart 13 år sedan så började två pojkar att spela saxofon. Instrumentet var nu nästan lika stort som de små liven men de jammade ändå loss till Macken, Big Big Girl och Indiana Jones.

Det var jag och min vän Alfred det handlade om. Efter 4-5 år så svalnade mitt intresse för saxofonen dock, men Alfred hade bara fått en försmak. Han, som var lite mer mogen än mig förstod säkert att om man spelade samma musik, lite högre, lite snabbare och med lite mer strängar och dist så kunde det faktiskt vara ganska coolt.

Då hände plötsligt något, efter ett år hade alla i klassen bytt sina H&M tröjor och Dressman byxor till Judas Priest t-shirts och camo shorts. Det var ständigt ett rassel med kedjor i korridorerna i skolan och föräldrar vart upplysta om hur farligt det var att "headbanga".

För de flesta var det en fas, till och med Axel, till allas stora förvåning klippte sig och skaffade sig ett jobb.

Alla utom Alfred förstås. Till skillnad från oss andra, som studerar eller packar tvål och plåster på Cederots så lever han rockstjärnelivet. Med motiveringen "Jag är ändå skallig innan 30" så friserade han redan för flera år sedan en tuppkam och började sjunga om snabba bilar. Han vart, rockstjärnan.


Alfred till höger, Axel till vänster. Those where the days!

Efter flera olika band, vissa mer eller mindre seriösa så har han till slut vart med och startat VC-PS. Vietcong-Pornsurfers och med kostymer, en tuppkam, krimskrams och distade gitarrer så rockar de nu sönder stora delar av Sverige och även utomlands. Skivkontrakt får tydligen vänta tills de större bolagen blir intresserade, det gäller att inte sälja sin själ till satan. Men ett debutalbum i butik är väldigt efterlängtat enligt mig.


Stolt supporter!

Men tills vidare nöjer jag mig med att knata runt i min VC-PS t-shirt på stranden och sprida musik och glädje till mina vänner. För det är fler än jag som ser storheten i vad från början, började i en bunker, i källaren på ungdomsgården Arenan i Falun.
För att lyssna till bandet så är det bäst att besöka deras MySpace Vietcong Pornsürfers.


Go x6, min favorit.

1 kommentarer:

Anonym | 9 mars 2009 kl. 18:40

Åh kollade på massa bilder från gruvristiden häromdagen. Haha shit vad alla ser annorlunda ut:D Good times.