Samoa - Tisdag

Idag vaknade vi i tid för frukosten som bestod av cocosnöt, papaya, toast och te. Vi hade redan kvällen innan ordnat med att en taxi skulle hämta upp oss klockan 9 och på pricken så stod vår chafför och guide Voo och väntade på oss.

Vi hade gjort upp en färdplan och vårt första stopp, efter ca en timmes körning var en sötvattensgrotta där man kunde simma under en vägg och komma in till en annan grotta. Hålet var svårt att hitta i början men efter lite hjälp av en kille från Nya Zealand så fick alla chansen att prova på ett James Bond dyk. Ian och Dan tog med sig sin kamera in i grottan och tog några riktigt häftiga bilder, jag får de om någon vecka när de har avslutat sin resa.

Vi fortsatte vår tur och stannade till vid ett litet vattenfall, imponerade som vi var så kom Voo på att vi skulle se ett större. Så han gjorde en omväg till en utkiksplats där vi kunde skåda Samoas högsta vattenfall. Vi fick också en genomgång i Samoans kultur, vi lärde oss hur man gjorde cocosmjölk och fick plocka och skala egna cocosnötter.


Det lilla vattenfallet, Lea, Steph, Luke, Ian, Dave och jag med målvaktsposé.


Känt från Google, en verkligen mäktig syn


Jag och Luke och Mr. Vattenfall


Voo berättar historien om ansiktet i Cocosnöten, Dave är skeptisk.

Vårt sista stopp gjorde vi vid en brygga vid syd östra delen av ön (Samoa är uppbyggt av två öar, Uopulu och Savaii. Blanda inte ihop det med Amerikanska Samoa, även kallat Pago Pago som är ett annat land och ligger 40minuter med flyg från Samoa.) Vi pratade med ägaren och vi vart utkörda till en mycket mindre ö och där skulle vi också sova i i natt. När vi kom fram så visade det sig att vi hade fått vår aldeles egen ö där bara vi och våra "tjänare" bodde. Sängplatserna bestod av Fales, en typ av upphöjda bungalows utan väggar. Helt underbart faktiskt, att somna till havets brus och att vakna av soluppgången. Vi fick en middag på ön och vi tillbringade hela natten tillsammans på stranden och spelade kort.


Saknas bara ett par som springer runt klädda i löv och käkar äpplen.

0 kommentarer: