Heja Sverige

Jag orkar inte ens börja prata om Aftonbladet, men media överlag spenderar största delen av sin tid med att peka ut alla fel som finns med Sverige. Problem med jämställdhet, skatter och sociala system, levnadsstandard och bnp. Vi är inte bättre själva, aldrig är vi nöjda utan vi ska alltid klaga på någonting som har med Sverige att göra.

Men ärligt, vi vet helt enkelt inte hur bra vi har det. För om man kollar fakta, så är det inte bättre någon annan stans. Precis, Sverige är världens bästa land. Vi har kanske inte högst BNP och statsskulden är stor men våra sociala system är en förebild för andra länder och vår levnadsstandard är oöverträffad.

Tre av mina fyra klasser i år har tagit upp Sverige som ett exempel på hur ett land ska styras, flera av våra böcker skriver om hur bra det är att bo i Sverige och varför människor runt om i världen drömmer om en svensk standard.

Så visst kan man klaga på skatterna, vår ekonomiska situation och så vidare. Men det finns ingen annan som har det bättre.

1 kommentarer:

Anonym | 24 oktober 2008 kl. 15:53

Hej Nicklas
Bra att du hör av dig.Du har det bäst.Vi alla älskar dig du sitter i värmen,här är det kalt och mörkt.Och alla bara klagar mest Aftonbladet,dom skall klaga dom sitter i oposition medan aliansen gör ett bra job.Vi längtar efter dig pappa Tomas