Angående Boende

Fick ett mail med frågor angående boende och tänkte dela med mig av svaret här

Vart som är bäst och bo är beroende på var du vill spendera din tid. Ska du vara mycket på universitetet så är ju campus antagligen det lättaste alternativet då du kan gå till skolan. Griffith Uni Village är det dyraste alternativet och också det alternativ där du får minst för pengarna. (Har dock hört att metron on central höjer sitt pris nästa år men vet inte hur mycket). Dock har uni village bäst läge och mest folk. Metron och Nexus är helt dött men det är fest varje kväll i the village. Beror också på vad du är ute efter.

Men metron är lätt fräschast, eget badrum och snygg anläggning. The village är typ bara baracker med Ikea inredning...

Nexus vet jag inte mycket om, men det ska vara ganska likt Metron.

Vad gäller åldern så är medelåldern på 21-22 på the village. På universitetet är den lite lägre.

Annars om du inte är sugen på att bo på campus så kom till skolan och fråga om boende där för under orientationweek har de en buss som åker runt till olika lägenheter runt om skolan som är lediga. Helt gratis är det och man kan få massor med hjälp. Det är väldigt svårt att göra något från Sverige.

Personligen skulle jag absolut inte valt något annat än The Village under min första termin. Så många människor man har lärt känna och alltid något att göra. Det är grymt kul här, trots att lägenheterna är ganska skabbiga och det är dyrt.

Uni village: (priser per vecka om inte annat anges)
Hyra: 174dollar
Vatten och el: 6dollar
Internet: 40dollar / månaden
Parkeringsplats: 13dollar
tvättmaskin: 2dollar / gång
torktumlare: 1dollar / gång

Alltså finns det många gömda kostnader. Det är dyrt och antagligen inte värt det men ska man stanna här i 3 år så är det bra att börja här första terminen.

0 kommentarer: