Nya Zeeland - Dag 4

Idag vaknade vi till fårens bräkande vid Lake Wanaka, vi åkte tillbaka till den sjö vi var vid kvällen innan (då det var campingförbud där så var vi tvungna att flytta oss några hundra meter). Vid sjön så tog vi några foton vid vårt favoritträd och handlade sedan mat i ett köpcentrum.


Favoritträdet


Ingenting är hopplöst!

Efter att ha handlat så begav vi oss till en labyrint och en utställning om optiska illusioner. Lite som naturhistoriska riksmuseet kan man säga. Först fick vi springa runt strax över en timme i en labyrint och hitta hörnen vilket var mycket svårare än jag trodde det skulle vara. Sedan fortsatte vi med att gå igenom uställningen om optiska illusioner som faktiskt var riktigt häftig. Dels hade de ett rum där de visade samma teknik de använde sig av när de spelade in Sagan om Ringen. Hur de gjorde Gandalf stor och Frodo liten trots att de var i samma bild.


Jag till vänster och Jeff till höger, lutad mot väggen. Jeff är två centimeter längre än mig...

Efter utställningen begav vi oss till vårt nästa stopp som var Queenstown. Extremsporternas storstad i Nya Zeeland. Där bokade vi en kajakpaddling i Milford Sound till dagen efter och tog en kabinlift upp på ett berg där vi åkte så kallade Luge. Typ som gocarts men i nerförsbacke. Mycket nöje.


Ovanför Queenstown. Ångrar att jag inte tog fler bilder därifrån.


Utkiksplats på vägen mot Queenstown, upprullade byxor, glasögon och mössa. En äkta Kiwi!

Vi funderade på om vi skulle stanna i Queenstown en natt men då vi skulle vara vid Milford Sound klockan 10 dagen efter och det skulle ta 5 timmar att åka dit så gick vi bara till Starbucks för att låna eluttagen och ladda batterierna i våra kameror för att sedan ge oss iväg.

När vi körde till Milford Sound trodde vi nog alla att det inte ingick någon returresa på det äventyret. Klockan sex är det helt svart ute i Nya Zeeland och efter att ha åkt flera timmar utan att möta en enda bil, kört på två djur som vi tror var possumråttor men de var stora som katter så kom vi fram till en lååång tunnel. Vi hade redan skrämt upp varandra om hur ungdomar vart utlurade till ingenstans för att sedan bli kidnappade och uppätna av någon kult. Därför var det med hjärtat i halsen som vi åkte den kilometerlånga tunneln rakt in i berget. Väl ut på andra sidan fortsatte vi att köra mot ingenstans men efter någon timme såg vi tillslut "MILFORD SOUND LODGE" skylten som vi hade letat efter. Vi körde in på parkeringen på hostlet/campingen och såg massor med mörka bilar.

Det är massor med campingbilar här men inga personer. Det är här alla blir kidnappade! Sade någon.


Så klart var det jag som drog kortaste strået och fick gå ut och leta efter toaletterna, då såg jag ljus från ett fönster och jag samlade allt mod för att gå in i rummet och väntade mig en statanssekt som kalasade på några vilsna ungdomar. Men inte då, en grupp på 40-50festande amerikanare räddade oss ur våra fantasier. Vi sov alla mycket gott den kvällen.

0 kommentarer: