Nya Zeeland - Dag 3

Idag vaknade vi NÄSTAN tidigt, närmare bestämt 10 minuter innan vi skulle checka ut från husvangscampingen. Efter att ha stressat i oss frukost och använt toaletterna så skyndade vi oss ut från campingen och begav oss mot Franz Josefs glaciär. Regnet öste ner och då vi alla kommer från Surfers Paradise där man lubbar runt i surfarshorts dygnet runt så var det bara en av oss som hade en regnjacka. Vi tog därför en snabb promenad och hamnade vid en utkiksplats där vi kunde se glaciären på ett långt avstånd. Då vi hade hört att Fox Glacier skulle vara bättre så gick vi tillbaka till husvagnen och körde vidare.

På vägen kom vi till Fox Glaciers by där vi stannade och handlade proviant. Där köpte jag också en mössa MED ÖRONLAPPAR och vi alla köpte en varsin poncho för att sedan ge oss iväg till Fox Glacier. Här kunde vi ta några riktigt coola bilder på glaciären och då jag låtsades vara med i en tourgrupp fick jag en genomgång i glaciärkunskap. Mycket givande.



Fox Glacier, en gång Nya Zeelands största glaciär men tack vare global uppvärmning bara en liten pöl om 20 år, som bäst...


Hopp-foto igen! Hej vad det går!

Efter glaciären körde vi vidare och vi letade oss till Lake Wanaka som är en liten by under Wanaka berget som är en av Nya Zeelands bästa skidresorter. Då det inte är säsong nu så var det ganska dött men vi avnjöt en fin middag tillagad av vår proffskock Jason och vi avslutade kvällen med att dricka té på en brygga och räkna stjärnor.



Middag i husbilen, mycket mys på 11kvadrat

0 kommentarer: