En tanke angående intressen

Om en person, går hos en sångpedagog och tränar sång aktivt i ett helt år för att tills våren ha en bättre chans under uttagningen till Idol, då är denna person någon att se upp till. En person som kämpar för sina drömmar och lägger ner tid på sitt intresse. Hon belönas med ett 2.5minuters klipp under bästa sändningstid när filmteamet är hemma hos han eller henne och intervjuar henne när hon sitter under ett träd och berättar om varför hon är bättre än Idol Agnes.

Om en annan person, under ett års tid arbetar hårt för att spara ihop till en större summa pengar, säg 500 000kr för att investera i ett företag. Då är han eller hon självisk, girig och smutsig. Detta straffar vi genom att ta 250 000kr av honom eller henne för att finansiera Victorias bröllop.

1 kommentarer:

Grosse Schatze | 27 april 2009 kl. 09:42

Jag hör dig, broder. Men trots det faller argumentet den dagen sångerskan börjar dra in pengar på sina femton minuter i rampljuset, för då tar staten lika mycket från henne.

Jämför i så fall även med din utbildning, eller hur mycket en läkare investerar i tid och pengar för att sedan få en lön med skyhög skatt...