Nya Zeeland - Dag 1&2

Mitt äventyr i Nya Zeeland började i lördags, efter att ha blivit upphämtad av Espen som körde oss till flygplatsen. Flyget gick 17:30 så efter att ha ätit på Burger King (som heter Hungry Jacks här) och träffat ett annat gäng från Metron som skulle göra samma resa som vi så begav Jag, Desiree, Hester, Jason, Max och Jeff oss iväg mot Sagan om Ringens förlovade land.


Max, Jason, Hester, Jag, Desiree och Jeff

Vi landade strax innan midnatt och var trötta och hungriga. Vi hade inte bokat någon övernattning för den första natten då vi skulle få vår husbil klockan 8 på morgonen. Så vi tänkte ta in på ett hostel nära flygplatsen eller bara gå ut i Christchurch hela natten. När vi frågad informationsdisken om vart vi kunde bo eller äta så fick vi snabbt lära oss att under påskhelgen, vilken tydligen inträffade just nu så är ALLTING STÄNGT. Vi vart tippsade om att hitta en mjuk plats på golvet på flygplatsens ankommande terminal och vänta på att resten av flygplatsen skulle öppna.


Åter igen en sak att bocka av på min "att göra lista"

Sagt och gjort, efter att ha sovit några timmar under Hertz, Car rentals informations disk så öppnade avgående hallen och vi kunde flytta oss till ett café där vi åt frukost klockan halv 6 på morgonen och kollade på rugby.

Klockan 8 vart vi upphämtade av Pacific Horizon och skjutsade till husvangsföretaget där vi fick signera lite papper och hämta ut vårt hem för den kommande veckan.

Två rum och kök på hjul! Boytan i detta monster skulle kosta som en Ferrari i Stockholms innerstad. Efter en orättvis omröstning så vart det jag som skulle få köra första biten och efter att ha ätit brunch på Subway (som var det enda som var öppet) så begav vi oss mot Fox Glacier.


Som att köra ett hangarfartyg med joystick, typ

På vägen dit så möttes vi av en underbar utsikt över ett fantastiskt bergslandskap, tusentals får och en liten tågstation i byn Springfield.


Hopps foton, Jasons specialité, kommer fler...

På kvällen kom vi tillslut fram till Franz Josef Glacier som är en liten bergsby nära en av Nya Zeelands två mest kända glaciärer. Vi valde att ta in på en husbilscamping men när vi fick höra att det skulle kosta 16dollar per person (ca 80kr) så drog vi ner persiennerna i bilen och sade att vi var två istället för sex personer och vi rullade in på campingen och sov vår första natt.

0 kommentarer: