Brisbane, på en dag!

I morse hämtade jag upp Jos, Sarah, Molly och Kat vid bussstationen på universitetet och sedan åkte vi till Helensvales tågstation. Där, efter att ha diskuterat om varför man är cool om man har en iPod och försökt listat vart mina fransyskor som sade att de skulle följa med var så hoppade vi på ett tåg till Brisbane. Planen var att under dagen verkligen turista i Brisbane då det för flera av oss var första gången vi åkte dit. Därför var vi beväpnade till tänderna med visakort och kameror!

Vi hoppade av vid South Bank och började vandra in mot Brisbanes centrum och på vägen såg vi en skola som hade nollning (jag fick en trumatisk upplevelse när jag stötte på en hel klass utklädda till pingviner), ett födelsedagsparty för Buddah, en konstgjord strand och äntligen, flera kontorsskyskrapor.


Sarah, Molly, Jag, Kat och Jos, redo för en heldag!

Vi började dagens utflykt med att söka oss igenom South Banks parker och hamnade sedan på en uställning av någon musiker kallad Nick Cave, som egentligen bara var mentalt sjuk och hade en grej för ikonbilder och pornografi. Tydligen var han någon hjälte men inte min i alla fall.

Efter utställningen gick vi till ett konst galleri, även den väldigt... konstig. Någon nisse som hade svetsat ihop 20 skrivmaskiner och någon som hade... ehh... ja jag vet inte riktigt men det var stort och blått. Tacka vet jag mekaniker, doktorer och rallare! Det är riktiga jobb! Det bästa med galleriet var dock ett mycket mysigt café där vi spenderade en halvtimme och bara umgicks.


Pricken över i som min gode vän Miro skulle sagt!

Efter lunchen begav vi oss mot Brisbane city och jag kände mig genast hemma. Jag insåg snabbt att varför jag inte riktigt känner mig hemma i Surfers är helt enkelt för att det inte är en stad. Bara en liten by med en miljon rika turister. Så jag strossade gatan ner och andades in bilavgaserna och lät skyskraporna skymma min soliga dag och älskade varje sekund av det.

Väl i Brisbane så shoppade vi lite, jag köpte min första palestina sjal (för att det är inne här, har forfatande ingen aning om vad Palestina konflikten handlade om) och en resehandbok om Australien. Har jag lyckats hitta till Brisbane så är det inte så långt till Perth om man tänker på det. Vi lunchade på en food court och träffade sedan Martin och Toni som också hade hittat sin väg till Brisbane.


NOM NOM NOM! Finn ett fel!

Vi passade även på att besöka Muséeum of Brisbane som var mer surrealistiskt än något annat vi hade sett idag. Vuxna människor med förmycket fritid som tycker om att skjuta pilar på skateboard och såga sönder fotöljer. Nej modärn konst är inte för mig


Konst, presens av konstigt?


Bra grejer detta! Precis sånt som skattepengar borde gå till... (Om någon undrar är det konst)


WWWHAT!!! Betalar folk för sånt här?

Efter att ha härjat runt i Brisbanes centrum en stund så drog vi oss till The Botanical Garden, en stor park precis vid centrum. Idag var det tydligen bröllopens dag då vi såg 6 brudpar och massor med limosiner som åkte runt parken. Många fina bilar var det verkligen. Vi chillade en stund i parken och diskuterade hur många Big Macs man kunde få av en pudel och varför QUT måste vara sämre än Griffith. Sedan drog vi oss till tågstationen och tog tåget hemmåt. En verkligen helt underbar dag! Nu ska jag äta något och sen ge mig tillbaka till The Village där det vankas filmkväll och TimTams!


Self-Timer på kameran och ingen får röra hissdörren! Living on the edge!

1 kommentarer:

Clownen Manne | 3 maj 2009 kl. 14:48

Humor hade varit om hissdörren gick igen precis när ni hinner se en pajas springa förbi och norpa kameran.