Tokyo dag 4

Idag skulle vi ta itu med de sista av de viktigaste delarna av vår resa. Vi började med att besöka Shibuya som är stadsdelen som har korsningen som alltid svämmar över med folk när det blir grön och som är känd från filmer som Tokyo Drift, Jumper och Lost in Translation m.fl. Detta är för att det är en korsning utanför Tokyos mest trafikerade tunnelbane entre, 3.5miljoner människor som går in och ut genom bommarna varje dag. Helt sjukt.

Vi vandrade även runt en stund i Shibuya men valde att senare dra till Shinjunken (eller hur det nu stavas) som är Tokyos Business District, också där alla de största skyskraporna finns. Men det var också vad som fanns där, inget annat än kontorsbyggnader och hotel. Vi gick förbi Grand Hyatt där Bill Murray sitter och dricker Suntory varje dag i filmen Lost in Translation vilket var ganska coolt. Rikard fick ett skavsår på foten och kunde inte promenixa mer så vi åkte tillbaka till Ueno där vi skiljdes för en eftermiddag då han gick hem och softade och jag arbetade mig igenom Ginza igen och shoppade lite på Zara, Polo och Burberry. Hur kan Sverige vara så dyrt egentligen? Jag lyckades även komma in på Abercrombie & Fitch Tokyo kontor då jag trodde att jag gick in i en butik. Butiken var inte klar för tillfället utan jag hamnade lite fel, men det var spännande.

Drog hem till 7 då jag och Rikard gick och käkade middag, då ingen pratar engelska i Japan så hittade vi ett ställe där man köpte maten i en automat genom att klicka på den maträtt man ville ha (det fanns bilder) och då fick man en biljett som man gav till köket. Riktigt smart faktiskt. Gott också!


Maskinen, ser ut som en Coca-Cola automat.


Lämna in lappen till köket!


Hämta ut maten och njut!

0 kommentarer: