Tokyo dag 3

Idag var det Akihabara som gällde, stadsdelen som bara är tillängnad elektronik och nörderi. Det var skyskrapor fulla med datorer, fläktar, dioder, dvdspelare, tvspel, konsoler, manga böcker och TECKNAD MANGA PORR! Överallt! Japaner är ett väldigt konstigt folk.

Efter Akihabara drog vi till Roppongi som är sagt att det är ungdomarnas del av Tokyo, men vi tyckte det mer var Tokyos svar på Stureplan men ytterligare skyskrapor fulla av märkesbutiker. Dock var det coolt att se att vi hittade både Replay, Energie och H&M lite här och där. I Roppongi hittade vi också Hard Rock Cafe och då jag samlar på deras Hurricane glas så käkade vi middag där och vandrade sedan mot Tokyo Tower.


NOM NOM NOM!

När vi kom fram till tornet (som är 13m högre än Eiffel tornet) så visade det sig att det var öppet tills klockan 10 så vi begav oss upp till första våningen på 150m tillsammans med en skolklass som antagligen aldrig hade sett en västerlänning förut då jag och Rikard var mycket mer intressanta än tornet och utsikten.

Väl där uppe så såg vi att man kunde åka upp 100m till så vi gjorde det och det var det verkligen värt. När vi stod där 250m uppe i luften och blickade ut över Tokyo by Night så såg man stad från den ena horisonten till den andra. Som i en Star Wars film, staden tar inte slut.


13m högre men 4000ton lättare, Japansk ingengörskonst som vanligt!

Efter några timmar i Tokyo Tower så drog vi hem igen. Igen så lyckades Rikard ta bättre bilder än mig så fler bilder kommer senare.

0 kommentarer: