Tokyo dag 2

Vaknade tidigt idag då Tokyo Game Show stod på agendan. Då vi är helt vilsna i denna enorma stad så drog vi i väg i god tid. Mässan, som är världens största tv-spels mässa (yes nördigt!) skulle äga rum på Nippon international convention center ca 30 minuter utanför Tokyo med tåg. På vägen dit så passerade vi Disney Land och Ikea men trots dessa frestelser hade vi ögonen på målet. När vi väl kom fram till rätt station så hade vi ju ingen aning om vart vi skulle så vi bara följde med den enorma Nintendo DS bärande strömmen och vi kom rätt direkt. Köpte biljetten in och köade en stund.


Lite som Peace & Love fast utan tält

När vi kom in i mässhallen så tappade vi nästan luften, tänk er tre Älvsjö hallar efter varandra alla med små städer uppbygda i sig taggade med olika företag. Alla de stora asiatiska företagen var där förutom Nintendo, men vi såg Square Enix, Capcom, Konami, Sega och Sony och så klart några amerikanska företag som Microsoft med 360 och Alienware.

Vi var med i en Street Fighter turnering och fick råspö av asiaterna men fick ett varsit 8gb usbminne och en lång genomgång om de nya Alienware modellerna. Vi stod också i kö i över en timme för att provspela James Camerons nya spel Avatar och sprang runt och såg visningar av Nya Metal Gear Soild och Final Fantasy 13. Känndes dock som om vi var där några år för sent för att kunna uppskatta mässan till fullo, samt att E3 antagligen, trots att den är mindre, är coolare då den är mer västerländsk. Vi i Europa har ju ingen aning om vilka Level 5 eller KT productions är, men det vet en miljard asiater.


Cos-Play, jätte trendig livsstil i Tokyo/Japan just nu. Man klär ut sig till sina hjältar.


Fick inga bra bilder på själva eventet då min kamera inte är särskillt bra på att ta foton under mörka omständigheter. Får Rikards bilder snart så då kan jag lägga till lite.

Efter mässan drog vi in till Tokyo Central där vi vandrade till Giza och gick i lyxbutiker och jag övervägde att flytta in i Burberrys 5vånings komplex. Vi var också in i Apple butiken som var helt enorm med 5 våningar med blandannat en lektions sal och ett IT cafe.

Vi avslutade kvällen med att slicka på den berömda Godzilla statyn, stöta på en hop fans utanför en biograf (dom måste vara hive-minded) och åt Sushi. Bra dag!


GODJIRA! GOOODJIRA!


Den bästa Sushi jag har ätit någonsin, till och med Rikard gillade den. Observera räkhuvudena i Miso soppan, det ska vara så!

0 kommentarer: