Melodifestivalen

Har kollat igenom alla bidragen för att vara lite förberedd på vilken artist/grupp som kommer gråta på framsidan av Aftonbladet imorgon och säga "vi trodde inte det var sant". Sverige brukar ju lyckas komma upp med någon halvt patetisk Bingolotto duo som sjunger om äkta kärlek som vi försöker exportera till Europa. De tar på sig vita kläder och gungar i takt till en musikstil som har klassats som död sedan Waterloo och sen står vi där dagen efter och gråter och "Experter" talar ut i media om hur allt var en konspiration mellan balt-länderna och att alla turkar röstar på varandra.

Men det här året är finalfältet otroligt svagt, det skulle ske något otroligt konstigt om sverige tar sig förbi och kommer med i den bättre hälften av Eurovision. Timotej, har ju en kul idé men svagare låt får man leta efter sen så härmar de bara vad som vann förra året. Salem Al Fakir har bästa låten i år, men han har ju lika mycket utstrålning som statens sluta-röka kampanj.

(råkade stänga ner detta fönster här men Blogspot sparar automatiskt pågående inlägg, AWESOME)

Men det är välj självklart att vi inte kommer någon stans om vi skickar bottenskiktet av vår artistelit. Gamla idolartister och artister som var populära när mamma var liten. Samtidigt som Ryssland sätter ihop deras mest populära artist genom tiderna, tillsammans med världens bästa violinist och en OS medaljör i skridskodans. Detta tillsammans med en marknadsföringskampanj för miljarder. Då visar man ju att man vill vinna och kommer också göra det.

Sen handlar det också om "The Purple Cow" strategin, att vad som än står ut får mest röster. Sverige tar ju bara sina artister ur en samma burk, som aldrig tar slut. Men kolla på vilka som har vunnit de senaste åren. Lordi, ett gäng moster som kör hårdrock, den ryska super-trion och en Norsk bond-pojke som inte kan sjunga men är en jävel på fiol. Allting är ju spännande, nytt och roligt.

Om Sverige verkligen vill vinna så skulle vi kunna sätta ihop The Hives med Max Martin eller något. Eller varför inte skicka Robyn eller Robert Wells? Då skulle det inte ens vara en match.

Baah... Hejja Ryssland!

1 kommentarer:

pappa Tomas | 13 mars 2010 kl. 11:49

Rätt analys,utom Robban Wells,han är redan stekt i Sverige också'haha'svenne tror att han är bäst i Sverige då måste han vara bäst i Europa för vi tror att vi vet bäst leve ABBA,
kram pappa