A combo of awesomeness!

Idag har jag haft en av de absolut bästa dagarna någonsin i Australien och i mitt liv. Började tidigt med att vakna 8:30, klockan 10 så var jag på Universitetet för att gå på ett exchange möte och var hemma tills strax efter 11. Då gick jag ut till poolen, solade, pratade med Axel och lärde mig lite om livet av min mentor Ayn Rand.

Då jag förra veckan vann en del pengar på casinot så ville jag inte att de skulle gå in i den vardagliga matkassan utan stoppade undan dem för att göra något roligt och onödigt. Just därför så bokade jag och Martin igår ett paket med Speedboating, Jetskiing och parasailing tills idag så vi begav oss till the spit tills klockan ett och det var början på en helt underbar dag!


Redo för äventyr!

Väl vid the spit träffade vi arrangörerna och betalade kalaset. Vi vart sedan upphämtade av en motorbåt och utkörda till en utmarkerad bana i mitten av The Spit. Där stod det två vattenskotrar och väntade på oss och efter att ha fått en kort lektion i varför man inte ska köra på motorbåtar eller åka upp på stranden så bar det iväg. Under en halvtimme så tävlade jag och Martin runt banan och försökte oss på 360s och hopp i vågorna. Otroligt kul verkligen och framförallt otroligt lätt, som att köra en fyrhjuling på is, ungefär...


Jag och Martin poserar med våra vrålåk, glada och nöjda!


ÖÖÖRN, ÖÖÖÖÖRN, ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖRN!

Efter 30minuters galenskap så parkerade vi skotrarna och vart utkörda till en annan del av The Spit där vi fick hoppa över till en annan båt som tog oss ut på en öppnare yta. På båten mötte vi en man i 60års åldern som i födelsedagspresent hade fått en Parasailing åktur, vilket också var precis vad vi också skulle göra. Efter att ha fått en säkerhetsgenomgång i fallskärmskunskap och fått se mannen segla ca 50m ovanför vattnet så var det vår tur. Jag och Martin vart fastspända på en fallskärm och med ett lätt knyck på båtens gasreglage så var vi uppe i luften och seglade över hamnen.


Ett... två... TRE!!! Here goes nothing!


Jack! I am flying Jack!


En helt molnfri dag med ca 27grader. Seglande ovanför fåglarna med havet till vänster och Surfers till höger. Time of my life!

Efter att ha blivit inhalade till båten igen så körde de tillbaka oss till stranden där vi först började och vi gick lyckliga till bilen igen. När vi satt där utvärderade vi dagen och vad som var häfitgast. Vi kom båda överens om att dagen inte fick sluta här utan vi var tvungen att fortsätta med våra äventyr nu när vi hade kommit igång.

Därför beslutade vi oss för att åka till Surfers Central och gå in på en turistbyrå för att se vad vi kunde hitta på. 30 minuter senare stod vi vid Australias Shooting Academy och hade en genomgång i handledsvapen . Vi skulle provskjuta en M1911 World War 1 pistol och en Magnum 0.44. Vi köpte två magasin var per pistol och med hörselskydd och darrande händer så fick jag äran att avlossa det första skottet. De båda pistolerna hade förvånandsvärt tung rekyl och ljudet var öronbedövande trots hörselskydden. Vi sköt två magasin var och bytte sedan pistol. Att skjuta är helt klart en av de mest extrema upplevelserna jag någonsin har upplevt och jag har fått betydligt mycket mer respekt för vapen. Nu vet jag vilken sida jag helst står på utan tvekan.


Jag och min Magnum .44, MAKE MY DAY!


Martin med sin M1911 WW1, min favorit.

Efter att ha skjutit klart våra magasin, utvärderat våra pricktavlor och fått med oss några tomma hylsor så lämnade vi skyttebanan. Vi funderade nu vad nästa äventyr skulle handla om eller om vi skulle sluta för dagen och bara ha en middag. Men så vart det inte, i stället spelade vi två rundor bowling som slutade 1-1.


OS i Disco bowling, Sweden Vs. France, 1-1.

Efter bowlingen tänkte vi först dra och äta middag någonstans då jag skulle hämta Oxford Axel på flygplatsen klockan 20:20 i Collangatta men vi hade två timmar kvar så i stället så köpte vi en combo på Timezone och spenderade en timme med att kasta basketbollar, skjuta på cyberskurkar, köra Ferraris och Hummers och dansa dansmattor. Sen av slutade vi kvällen med att spela Laser Tag i bästa Barney Stinson anda och även köra radiostyrda bilar. En helt underbar dag verkligen.


When I get sad, I stop being sad, and be awesome instead. True story!

Pojkar ändras aldrig när de blir äldre, bara priset på deras leksaker!

Having the time of my life!

3 kommentarer:

pappa Tomas | 29 juni 2009 kl. 20:48

Va fan jag blir bara avensjuk med
luftpistol hemma
kram pappa

Anonym | 29 juni 2009 kl. 23:26

Awe, wait for it... Some! Som Barney själv skulle ha sagt

ChriZtoffer | 2 juli 2009 kl. 12:52

Det där såg ju grymt kul ut måste jag säga! :D Jag vill också åka vattenskoter och skjuta med en Magnum... Vann du med radiobilarna då? ;)