Fraser dag 4

Sista dagen på Fraser och vi hade inte mycket kvar på vår lista så vi begav oss mot vårt sista stopp vid Lake MacKenzie som en en kristallklar sötvattens sjö i mitten av Fraser Island där vattnet är varmt av solen och sanden är vit som snö (nästan). När vi kom fram till sjön lagade vi först frukost då vi stekte pannkakor och åt mackor. Där fick vi också besök av Godzillas lillebror Bob som hade vägarna förbi och som också var sugen på pannkakor.


Mike och Bob chillar järnet i morgonsolen!

Vi bytte sedan om och begav oss till sjön där vi tillbringade resten av dagen med att steka och bygga männskliga pyramider.

Klockan halv fyra stod vi och väntade på färjan igen efter att vår soon-to-be-brandman Mike hade gett bilen en omgång med en vattenspruta för att få bort de värsta salt och sandfläckarna. Alla var ganska trötta men väldigt nöjda vi det här laget. Färjan tog oss tillbaka till fastlandet där vi bytte till våra vanliga bilar och gjorde den 5h långa resan tillbaka till Guld Kusten.


På vägen till färjan så hittade vi på antagligen det värsta sandhålet på Fraser, det var köer från båda sidor med bilar som ville komma förbi men alla körde fast!

Totalt gick resan inklusive boende, mat, bilar, utrustning, bensin och alla extra kostnader på ca 1800kr vilket är helt underbart. Det gör jag gärna igen!

0 kommentarer: