Fraser dag 2

Vi vaknade 6:30 för att få vara på ett möte klockan 7. Efter att ha tryckt en musli bar och en liter vatten så samlades vi i ett uppehålls rum och fick titta på två filmer som berättade om varför Fraser Island består av sand och varför man INTE ska leka med Dingos. Sen fick vi skriva på massa papper och tillslut fick vi våra bilar. Två stycken enorma Toyota Landcruisers båda bra mycket äldre än mig, precis som det ska vara!

Så i våra två skogs-ferarris så gav vi oss av till Woolworth och handlade mat (ett enormt köttpaket) för tre dagar och 12 personer och for sedan till hamnen där vi väntade på färjan som skulle ta oss över till Fraser Island.


Hela gänget redo för äventyr!


Tuffa in i på färjan med tungan rätt i mun!

Färjan kom prick 12:30 och vi flöt över till världens största sand-ö som på håll liknade Samoa fast utan palmer. Efter 45minuter så dockade vi med sandön och körde in på en en liten asfaltsväg följandes pilar mot Fraser Island National Park. Så efter ca 500m körde vi in på en liten stig, stannade och lade i 4x4 driften och puttrade iväg på en sandad väg och genom några grindar som liknade öppningen till Jurassic Park.

Det var också det sista av civilisation vi såg på tre dagar då vi nu ruskade vidare i 13km/h längs en lång sandig stig omringad av djungel och mer djungel. En helt underbar känsla faktiskt att bara lämna världen sådär och tuffa ut i ingenstans.


Mycket sand var det!

Efter lite mer än en timme kom vi fram till Lake Wabby lookout som egentligen var en parkeringsplats, en mulltoa och en skylt som hänvisade till en 2km promenad mot vad nu Lake Wabby skulle vara för något. Men tappra och äventyrslystna som vi var så tog vi med oss en varsin handduk och bordies och började promenixa. Efter ca 1km kom vi fram till en utiktsplats där vi möttes av en otrolig syn. Då Fraser Island en blanding av djungel och öken så möttes vi av en öppen sandyta i mitten av djungeln med ett litet vattenhål i ena hörnet. Så med raskare takt knatade vi vidare genom djungeln och efter ytterligare en km så kom vi ut i öknen och sprang ner mot sjön och badade länge i det solvarma vattnet.


Lake Wabby! Bland det coolaste jag har sett i mitt liv!


En bild som beskriver Fraser Island väldigt bra! Djungel, sen sand, sen mer djungel och sen... ??? Jo Sand!


Glada pojkar i sanden!

Efter ett besök i Lake wabby så körde vi vidare till Eli beach där vi skulle campa för natten. Det hade dock hunnit blivit mörkt redan så vi fick sätta upp tälten, laga mat och diska allt i ljuset av pannlampor och bil-lyktor. Men med ett gott resultat. Under kvällen stötte vi också på våra tre första dingos och himlen var full av stjärnor och till hörande stjärnfall!

0 kommentarer: