Fraser dag 3

Vi vaknade till soluppgången för att sedan somna om igen och försova oss så morgontrötta och sega så packade vi ihop vårt camp och gav oss vidare mot Chapange pools. Efter att ha nått Indian Heads så vart det delade tankar om vi faktiskt skulle få åka längre norrut. Men vi försökte i alla fall men lyckades köra dödsfast med ena bilen och alla fick hjälpa till att knuffa undan den (vilket inte var en ovanlighet under dessa dagar) men vi fick i alla fall över en bil till andra sidan där vi gjorde ett lunch läger och käkade mackor och chillade en stund. Sen när alla andra som inte hade fått över sina bilar över de 50cm djupa sand-träsket började göra den en timme långa promenaden mot Champange pools men vi visste bättre och tröck in 12 personer i vår enda bil och åkte istället dit på under 10 minuter.


"Bogging" som det kallas, betyder att du har kört riktigt fast!

Tur var det för det hade inte vart värt den långa promenaden. Antagligen hade det vart coolt att se de små inhängnade stenbassängerna som fylls på av havets vågor men då det var högvatten när vi var där så var det inte mycket att se. Så vi stekte en stund på stranden istället och vandrade sendan tillbaka i bilen i den stekheta sanden.

Vi körde då tillbaka till den andra bilen och for vidare till Skeppsvraket Moheano (eller hur det nu stavas) som var ännu en riktigt häftig syn och passade även på att se Eli Creek där man kan flyta i en bäck flera hundra meter ner till havet.


Observera min och Rikards as-coola tishor!

Sedan åkte vi lite längre söderut och slog upp ett nytt camp, den här gången i dagsljus och vi lagade en grym middag ackompangerat med några Dingos. Under kvällen vart det lite fest och vi besökte några andra camp där jag träffade tre tjejer från södra sverige som backpackar runt jorden, samt en annan grupp holländare som och pluggar i Australien.


Hela gänget igen!

Det vart en ganska sen kväll men verkligen en kväll att komma ihåg.

0 kommentarer: