myt Myt MYT!

När jag pratar med många hemmifrån så hör jag er säga:

"Åh, jag skulle så gärna vilja komma, men det vågar jag nog inte. Jag är så rädd för spindlar och andra monster..."

Och det är klart, när aftonbladet tjänar 12kr per dag och person på att skriva skit som detta:


"Varje månad besöker cirka 60 000 britter Australien. Dessvärre kommer inte alla att resa därifrån.
Enligt den brittiska motsvarigheten till Statistiska centralbyrån dör nämligen mellan 300 och 350 brittiska turister varje år under sin vistelse i Australien."


Då kan jag ju kontra med att det i snitt dör 1 människa av hajattacker varje år och då borde tilläggas att havet har ca 10 miljoner badgäster under samma period och att 80% av hajattackerna sker i gryning och solnedgång på platser långt bort från turistställena.

Vad gäller spindlar och ormar så har jag pratat med lokalbefolkningen, bland annat en kille som har bott i skogen mellan surfers och brisbane i 21 år och bara har sett en spindel en gång, på botten av hans väns pool.

Men visst har Australien några av världens farligaste djur, Kingbrown ormen kan döda 22människor med ett bett, dock har bara 2 människor någonsin rappoterats att ha dödats till följd av en kingbrown. En gamal man och ett litet barn, båda för ca 28år sedan.

The Box Jellyfish, som är ett av världens top 5 farligaste djur finns givetvis också här. En man har omkommit de senaste 32 åren, även han vad gammal.

Så då återkommer vi till surfingen, vilket givet vis kan vara farlig om du kastar dig ut för en klippa och surfar vid ett rev utan att ha en aning om vad du gör. Men annars så är surfing sett som en relativt säker sport, i alla fall mycket säkrare än benbrottens mästare nummer 1, Snowboard och Skidor.

Så vad finns det kvar då? Det största hotet du har att oroa dig för, förutom solen är isåfall att en känguru skulle hoppa framför bilen när du kör, sånt händer faktiskt. Men samtidigt, inte ens i närheten av alla kamekazi-älgar som härjar fritt i Dalarna och norrut!

Så snälla, Chilla! Det löser sig! Come to Australia!

3 kommentarer:

Anonym | 29 augusti 2008 kl. 10:20

Benbrott och skidor,farsans expert
uttalande,du har rätt ha det så bra
kram från pappa

Anonym | 29 augusti 2008 kl. 16:02

mm... vi får se hur det är när du komemr tillbaka om det är så säkert XD! ha det bra!

Taxmannen | 3 september 2008 kl. 05:28

Du glömde döds-spindeln, som är ansvarig för flera humanitära katastrofer i u-länder, och Sharky McHaj som dödat över 2000 människor, bara idag.